Egy diploma nem az élethez ad képesítést, hanem egy szakma, hivatás végzésére, gyakorlására. Ebből a szempontból nagy jelentősége van, de a valós élet feladataihoz nem nyújt megoldásokat. Ezért van szükségünk olyan tudásra, képességekre, amelyek megadják a választ az igazi kihívásainkra.

Sokszor nem elég a saját meglévő tudásunk, tapasztalatunk, a már jól bevált módszereink ritmusa. Szükségünk lehet külső segítségre, támogatásra vagy egy szokatlanul nagy ugrásra. Egy olyan ugrásra, ami minőségi változást hoz az életünkbe. Ezért fontos, hogy folyamatosan képezzük magunkat azokon a területeken, amelyeken érezzük a hiányosságainkat, ahol kiszolgáltatottabbak vagyunk.

Az élet egy soha véget nem érő változás. Ha igazán élni akarunk, nekünk is folyamatosan változnunk, változtatnunk kell. Ma már a tudomány által is bizonyított tény, hogy milyen jelentősége és ráható ereje van gondolkodásunknak az életünk összességére. Ezért a kihívást jelentő életterületekkel kapcsolatban is a gondolkodásunkat kell megváltoztatnunk elsősorban.

"Tanító az, aki helyet tud adni a másiknak. Mert nem tanítani kell, hanem engedni tanulni; olyan körülményeket biztosítani, amelyek között a másik növekedni tud."
(Barsi Balázs)

Az élet egy minőségi fejlődés, egyre magasabb és magasabb tudatszintek elérése, megteremtése. Ez talán a legfontosabb leckénk. Itt az ideje, hogy megszerezd az Élet-Diplomád. Érd el, amit szeretnél!Szeretettel várunk:
Mái Attila és Mái-Kovács Anikó
szervezők

 

ÉLET-DIPLOMA, avagy alap a Sikerlétrához!

Mit nem tanítanak az iskolában, ami
létfontosságú a kiegyensúlyozott, gazdag élethez?
 

 

Program (tanévek)


08.45 - 09.00 Bevezető - Becsöngettek!


 

1. OSZTÁLY

 
09.00 - 09.45

Palacskó András

A kicsi erénye

A három tananyag, amiről biztos nem hallottál az iskolában:

   1. Nem kell tökéletesnek lenned
   2. Szabad a megszokáson, a rendszeren kívül gondolkodni
   3. Az élet nem ellenség, hanem segítőtárs
 

Vagy küzdünk a kiválóságért, vagy már feladtuk. Mi lenne, ha egyszer végre megértenénk, hogy így vagyunk értékesek, ahogy vagyunk. Nem okosabban, fiatalabban vagy soványabban. Csak így. Ahogy te látod, az hozzájárulás az Egészhez. Nem az alkalmazkodás, hanem az egyéni látásmód az, ami az ajándékod az Egésznek. Ellazulva, ezek tudatában az élet a hónod alá nyúl, és az egekig emel, nem neked kell tornyot építened, vagy szárnyat ragasztanod.

 


09.45-10.00 SZÜNET (15 perc)

 

2. OSZTÁLY


10.00 - 10.45

Dr. Buda László

Mi az ajándékod a világ számára?


A három tananyag, amiről biztos nem hallottál az iskolában:

   1. A kisugárzás jelentősége
   2. Az igényesség ereje
   3. A szinergia csodája
 

Az első és legfontosabb hatás, amit gyakorlok másokra, ezen a rejtélyes csatornán áramlik. Finoman rezeg és árad körülöttem, sokszor nem is vagyok tisztában jellegével, erejével. Pedig, ha megtanulom, hogyan tisztítsam, erősítsem, irányítsam egy mélyebb szintről, sokkal könnyebben elérhetem, amire törekszem. Ha valamihez hozzáfogok, egyben felelősséget is vállalok a kimenetelért. Tudom, hogy minden, amit teszek, alkotok, szolgáltatok - egyszerre az ajándékom a világnak és bizonyítvány rólam, ezért igényes vagyok. Néha úgy tűnik, az ellentétek kibékíthetetlenek és kétségbeejtőek. Azonban, amikor sikerül ráéreznem, micsoda lehetőségek rejlenek egy-egy konfliktusban, vélemény-különbségben, érdek-ütközésben, már messze nem olyan félelmetes mindez. Sőt...

 


10.45-11.00
SZÜNET (15 perc)


 

3. OSZTÁLY

 

11.00 - 11.45

Boér Tamás

Hogyan sorvasztja el az iskolarendszer az emberi potenciált?

 

A három tananyag, amiről biztos nem hallottál az iskolában:

   1. A tudás felfedezése és megtapasztalása
   2. Az önismeret fontossága
   3. Az önértékelés építése
 

Az iskolában ma "a tudást" tanítják. Mivel az igazi tanulás a valós életben történik (és nem az iskolapadban), ezért sokkal fontosabb lenne "a tudás felfedezését és megtapasztalását" tanítani. Sokkal gyakorlatiasabb oktatási koncepcióra van szükség. Mi a legfontosabb ismeret az életben? Az önismeret! Tudni jó - de mit jó tudni? És miért? Kit akarok szolgálni? Mitől leszek én igazából boldog? Mi hajt engem belülről, istenigazából? Mi az, amiért készen állok meghalni?
Ki segíti a diákokat ezen kérdésekre válaszokat találni?
 11.45 - 13.00 EBÉDSZÜNET (1 óra 15 perc)

 

4. OSZTÁLY

 

13.00 - 13.45

Pongor-Juhász Attila

Pénzügyi intelligencia, a meggazdagodás tudománya


A három tananyag, amiről biztos nem hallottál az iskolában:

   1. A milliomosok gondolkodásmódja
   2. A vállalkozás hatásai a személyiségedre
   3. A pénzügyi függetlenség megteremtése
 

Ebből az előadásból megtanulhatod, hogyan gondolkoznak az igazi milliomosok, miért van minden pénzügyileg független, gazdag embernek több forrásból származó passzív jövedelme, milyen technikákra és milyen személyekre van szükséged, hogy megteremtsd pénzügyi függetlenségedet.
Egy FIGYELMEZTETÉS: Te még mondhatod apádról, hogy nem tanított neked semmit a pénzügyi függetlenségről. De te akarod-e, hogy a gyereked azt mondja rólad: "Apám egy lúzer volt, és nem tanított meg nekem semmit a pénzcsinálásról, a vállalkozásról és a pénzügyi függetlenségről..."
Ha égő vággyal óhajtod a pénzügyi függetlenséget, akkor ez az előadás neked szól!


 


13.45-14.00 SZÜNET (15 perc) 

5. OSZTÁLY


14.00 - 14.45 

Paján Viktor és Bánhidy András

A siker sportos receptjei


A három tananyag, amiről biztos nem hallottál az iskolában:

   1. Vállalj felelősséget
   2. Csapatmunka
   3. Csibészség és vagányság
 

A sport természeténél fogva megtanít, hogy vállald a felelősséget a tetteidért, a szavaidért, és a gondolataidért. Megtanít, hogy rendszerben és csapatban lásd önmagadat, mert csak így nyerhetnek értelmet az egyéni célok is. Megtanít a humor erejére, olyan fajta csibészségre, ami akkor kell, ha nagyobb a kihívás, mint amivel szembe tudunk nézni.
Sok minden hasznos és kevésbé fontos dolgot megtanultunk életünk során az iskolában, de erről nem beszéltek a felnőtté válásunk oktatása alatt: Mit és hogyan kell majd tennünk a "nagybetűs életben", hogy úgy alakuljon, ahogyan azt mi elképzeltük? Előadásunkban megmutatjuk a felelősségvállalás erejét, a jó csapatmunka összetevőit, és ami a legtöbb sikeres sportolót jellemez - mégis  nagyon keveset beszélünk róla -, az élethez kellő csibészséget és vagányságot.
 


 

14.45-15.00 SZÜNET (15 perc)  

6. OSZTÁLY

 

15.00 - 15.45

Dr. Kígyós Éva

Tantervekbe tört álmok

 

A három tananyag, amiről biztos nem hallottál az iskolában:

   1. Képességek a boldogsághoz
   2. Kreatív gondolkodás
   3. Együttműködési készség

Vajon szolgálja-e jelenlegi oktatási rendszerünk a boldogulásra képes felnőtté válás folyamatát? Mit tesz az önbecsülés, önértékelés fejlődésével, ha a gyereket a nyolc-tíz tantárgyban megmutatkozó képességei alapján osztályzatokkal minősítik, és besorolják, de nincs tere más képességek megmutatásának, értékelésének? Kialakulhat-e a kreatív gondolkodás, ha az iskolában az értékelés alapja a tananyag egyre bővülő ismeretanyagának befogadása, és kizárólag ezeknek az információknak minél pontosabb visszaadása a feleletekben, dolgozatokban?
Az ember alapvetően társas lény, élete a kapcsolatokban teljesedik ki. Az ehhez szükséges együttműködési készség gyakorlására ad-e lehetőséget az iskolai élet? Vagy az egyéni teljesítménykényszer mellett nincs értéke a különbözőségek elfogadásának, és a segítségnyújtásnak? Ezekre a kérdésekre keressük közösen a válaszokat az előadás alatt.

 

 

 

15.45-16.00 SZÜNET (15 perc)  

7. OSZTÁLY

 

16.00 - 16.45

Veres Kriszta

Gyere velem a boldogságba!

 

A három tananyag, amiről biztos nem hallottál az iskolában:

   1. A Jó érzés dimenziója
   2. Öröm a négyzeten
   3. Játék az élet

Az emberiség több ezer éve abban szenved, hogy az életet felosztotta helyes és helytelenre, s eszerint próbálja meghatározni saját magát és a vágyait. Az élet ennél egyszerűbb! Ereszd el a helyes-helytelent, és lépj át oda, ahol jó érzés lenni!
Sokan egy életet leélnek úgy, hogy problémákat akarnak megoldani, és minél többet megoldanak, annál több lesz.
Lehet máshogyan is! Mert nem problémákat megoldani jöttél ide, hanem örülni! Megtanultunk feladatokat teljesíteni és elhittük, hogy az élet egy iskola, ahol kemény leckéket kell megtanulnunk. De ez is csak addig igaz, amíg elhiszed. Ha unod a leckéket, és a tanulást, kimehetsz a játszótérre, és át is játszhatod magad az életeden!
Jó érzés, öröm és játék - ezek vittek el engem a folyton kiteljesedő boldogságba és ragyogásba. Ezen a napon mindezt veled is örömmel megosztom!

 

 

16.45-17.00 SZÜNET (15 perc)  

8. OSZTÁLY

 

17.00 - 17.45

Somogyi Péter

Egyedül vagy közösen?

 

A három tananyag, amiről biztos nem hallottál az iskolában:

   1. Ismerd meg magad és változz, ha kell
   2. Döntéseidért vállald a felelősséget
   3. Kincset érő tudás

Megfelelő alapok nélkül semmit se lehet építeni. Minden homokra épített épület összedől. A téves önismeretre alapozott változás eredménytelen. Van valami titka a hatékony önismeretnek, aminek az ismeretében nagy lépésekkel haladhatunk előre, a megoldások és a kiegyensúlyozott, boldog élet felé.
Megtehetjük-e, hogy nem döntünk? Mi van akkor, ha nem vállaljuk fel a döntéseinket? Meddig húzhatjuk az időt? Szükséges egyáltalán döntenünk? Összefügg a döntés a felelősségvállalással? Mi az, ami befolyásolja a döntéseinket, mi a jó és a rossz döntés ismertető jele?

 


Helyszín: Hilton Budapest, 1014 Budapest, Hess András tér 1-3.
Időpont: 2011. január 22. szombat, 9-18 óra

 

 

SZERETNÉL 20% KEDVEZMÉNNYEL RÉSZT VENNI A RENDEZVÉNYEN?

Ha éves Ezo tér magazin előfizetést rendelsz, akkor kedvezőbb áron vehetsz részt a 2011. január 22-én megrendezésre kerülő V. Pozitív Gondolkodók Napján. (Ha már előfizető vagy, ezt a kedvezményt automatikusan megkapod!)
Itt olyan exkluzív dolgokról lesz szó, amiket az iskolákban nem tanítottak, és ma sem tanítanak, pedig mindenki számára nélkülözhetetlenek lennének a sikeres, boldog élethez (arról nem beszélve, hogy a gyermekeinknek is égető szükségük lenne rájuk).
A rendezvényre szóló kedvezmény belépőnként 2000 Ft értékű ajándékot jelent számodra, azaz 9990 Ft helyett most 7990 Ft-ért tudsz jegyet váltani. Ezért mások teljes árat fizetnek! Élj az egyszeri, vissza nem térő kedvezménnyel, és az előfizetési díjad akár már meg is térült!


JEGYET SZERETNÉK RENDELNI!
Kérünk, figyelmesen válassz az alábbi 3 lehetőség közül:


1. Ezo tér magazin ELŐFIZETŐK RÉSZÉRE JEGYRENDELÉS KIZÁRÓLAG ITT
Ha Ezo tér magazin előfizető vagy, akkor itt tudsz jegyet rendelni a rendezvényre kedvezményesen (kizárólag Ezo tér magazin előfizetők megrendelését fogadjuk el, a többit nem vesszük figyelembe).
 
2. SIMA (előfizetés nélküli) JEGYRENDELÉS KIZÁRÓLAG ITT
Ha nem vagy Ezo tér magazin előfizető, és most nem is szeretnél az lenni, csak egyszerűen szeretnél részt venni a rendezvényen, akkor itt tudod megrendelni a belépő(i)det.


3. LEENDŐ Ezo tér magazin ELŐFIZETŐK RÉSZÉRE JEGYRENDELÉS KIZÁRÓLAG ITT
Ha még nem vagy Ezo tér magazin előfizető, de most éves Ezo tér magazin előfizetést rendelsz, akkor itt tudod megrendelni az előfizetést és a belépő(i)det a rendezvényre kedvezményesen (kizárólag a megadott feltételeket teljesítők megrendelését fogadjuk el, a többit nem vesszük figyelembe).

 

6 dolog, amiért érdemes előfizetned most az Ezo tér magazinra:

1. plusz: 20%-os kedvezmény az V. Pozitív Gondolkodók Napjára
A rendezvényre szóló 20%-os kedvezmény belépőnként 2000 Ft értékű ajándékot jelent számodra, azaz 9990 Ft helyett most 7990 Ft-ért tudsz jegyet váltani.
Ezért mások teljes árat fizetnek!

Három darab vagy annál több belépő vásárlása esetén már ingyenes számodra az előfizetés, sőt! Élj az egyszeri, vissza nem térő kedvezménnyel, vagy add oda a lehetőséget ajándékba egy számodra fontos embernek, és az előfizetési díjad már meg is térült!
 
2. plusz: Könnyített hozzáférés a magazinhoz járó ajándékokhoz
Az Ezo tér nem egy szokványos magazin - sokkal inkább egy komplett kurzus minden hónapban! Ajándék gyakorlatsor, munkafüzet és meditáció is tartozik hozzá, amelyek minden hónap elején letölthetők a www.ezoter.hu oldalról. Ha előfizető vagy, nem kell regisztrálnod a letölthető anyagokhoz mert minden hónapban elküldjük neked e-mailben a letöltéshez szükséges linket, így regisztráció nélkül, egyszerűbben és gyorsabban juthatsz hozzá az online kurzus anyagaihoz.


3. plusz: Letölthető CD-borító és korong grafika
A magazinhoz tartozó meditációt akár ki is írhatod magadnak egy CD-re, amit hallgathatsz az otthonodban vagy az autódban is. Ehhez egy-egy gyönyörű borítóképet is készítünk számodra, amit letölthetsz a tokhoz és a koronghoz egyaránt, így egyedivé és színessé teheted ezt az ajándékot egy kis kreativitás segítségével.


4. plusz: Minden hónapban más letölthető bónusz
A meditáción és a munkafüzeten kívül még egy értékes szuvenírrel lehetsz gazdagabb hónapról hónapra, amelynek segítségével tovább mélyítheted a tudásodat: ez lehet egy interjú a hónap témájában egy hiteles szakértővel, vagy egy olyan hanganyag, amely az általunk szervezett rendezvényeken hangzott el. Így megtapasztalhatod a konferenciák hangulatát, és az ott átadott tudás jelentőségét is.


5. plusz: 20%-os kedvezmény a rendezvényekre - folyamatosan!
Ezo tér magazin előfizetőként kedvezménnyel veheted igénybe azokat a tréningjeinket, konferenciáinkat, amelyekért mások teljes árat fizetnek. Gyere el jelentős kedvezménnyel a konferenciáinkra, és az előfizetési díjad már meg is térült!


6. plusz: Kiváló ajándékozási lehetőség
Ha nem szeretnéd az Ezo tér magazin előfizetést megtartani magadnak, viszont a vele járó kedvezményre most igényt tartasz, akkor az előfizetés kiváló ajándék lehet egy szeretted, jó ismerősöd számára!

Kérésre ajándékkártyát küldünk, hogy jelképesen át tudd adni az ajándékot. (Kérünk, jelezd e-mailben, ha szeretnél ajándékkártyát az előfizetéshez).

Igen, szeretnék előfizetni és jegyet rendelni!ezomédia © 2010
minden jog fenntartva