A
NAGY
AGY
NAP

Aktivizáld
a benned szunnyadó géniuszt!Program

 10.00-10.05  BEVEZETŐ
Mái Attila házigazda, konferanszié

 


1. előadás: 10.05-11.05

 


Balogh Béla:

A tudatalattidban rejlő akadályok megszüntetése – Öngyógyítás a képzelet segítségével

Gyógyítás gondolatok és érzelmek révén.

A rezonancia törvénye.

Az elme és a test kapcsolata.

Az érzelmek mint betegségkiváltó tényezők.

A szeretet és az érintés gyógyító ereje.

A teremtés elsajátítható folyamata.


11.05 - 11.20 SZÜNET (15 perc)


Szeretnék jegyet rendelni a rendezvényre2. előadás: 11.20-12.20

 


Szalay Ádám:

 
Szakítsd meg a szabotázst, és kezdd el a tudatos tervezést!

Biztosan ismerős a következő helyzet: a bolt parkolójában beteszed az érmét a bevásárlókocsiba, és elindulsz az áruház felé. Néhány lépés után észreveszed, hogy az egyik kerék akad. Másfelé áll, mint a kocsi többi kereke. Nehezen tudod irányban tartani a szerkezetet. Ilyenkor általában nem bajlódsz sokáig, visszamész egy másik kocsiért. Olyanért, amelyikkel nem kell megszenvedned minden egyes megtett méterért.

A hétköznapokban is gyakran élünk át hasonló érzést: elindulnánk egy irányba, hogy megvalósítsunk egy célt, de mintha egy nagyobb erő közbeszólna, és megnehezítene minden egyes lépést. Mintha bennünk is lenne egy láthatatlan kerék, amely nem engedi, hogy leadjuk a súlyfölösleget, megkeressük a vágyott pénzt, megszerezzük az áhított társat, megkapjuk az álomállást.

Kevesen kezdenek azonnal foglalkozni a belső blokkok oldásával. Vannak, akik évekig küzdenek minden lépésért, minden aprócska sikerért, és vannak, akik egy életre beletörődnek, hogy bizonyos dolgok számukra egyszerűen lehetetlenek. Szabotálják saját magukat, szabotálják a sikereiket.

Az előadás megmutatja, milyen gyakorlati lépéseket tehetünk belső játszmáink felismerése és felszámolása érdekében, és azt is, hogyan lehet a tudatos tervezés segítségével lépésről lépésre megvalósítani céljainkat a pénzügyek, a karrier, a külső megjelenés és a kapcsolatok terén.
 


12.20 - 13.30 EBÉDSZÜNET (1 óra 10 perc)


Szeretnék jegyet rendelni a rendezvényre


3. előadás: 13.30-14.30

 

Dr. Mérő László:

A tudattalan a pszichológiai kísérletek tükrében.

Manapság a freudi tudatalatti helyett a pszichológusok inkább a tudattalan kifejezést használják, és erre jó okuk van. Az előadásban bemutatjuk azokat a kísérleti eredményeket, amelyek erre a következtetésre vezettek, az 1950-es évek küszöb alatti érzékeléses kísérleteitől kezdve egészen napjaink legújabb eredményeiig.
 
A kutatások egyrészt igazolták Freud elképzeléseit, miszerint viselkedésünket olyan tényezők is alapvetően befolyásolják, amelyeknek egyáltalán nem vagyunk tudatában, másrészt cáfolták, hogy a tudatos és a tudattalan között bármiféle alá-fölérendeltségi viszony lenne. A mai kutatási eredmények alapján mindez csupán az evolúció „kontármunkájának” következménye.

Ennek felismerése segíthet bennünket abban, hogy megtanuljunk együtt élni tudattalan viselkedéseink kuszaságával, és a törvényszerűségeket sikeresen alkalmazhatjuk életünk szervezésében, a kommunikációban vagy akár üzleti tárgyalásokon is.


14.30 - 14.45 SZÜNET (15 perc)


Szeretnék jegyet rendelni a rendezvényre


4. előadás: 14.45-15.45

 

Dr. Buda László:

„Kedves Tudatalattim! Egészséges és gazdag akarok lenni!” – Hogyan szólítsuk meg önmagunk tudattalan részét, ha nem azt csinálja, amit szeretnénk?

Mára szinte közhellyé vált, hogy a „tudatalatti” – bármi legyen is az –, jelentős befolyással bíró részünk. Akaratunk ellen dolgozhat, helyettünk dönthet, ha úgy látja jónak. Betegségeket idéz elő okulásunk érdekében, megakadályozza anyagi gyarapodásunkat, ha valami miatt ezt találja optimálisnak, sőt néha még vágyott lelki társunkat is távol tartja tőlünk. Ha így nézzük, ez az egész nem túl kedves dolog a tudatalattitól…
 
Amennyiben viszont sikerül felfedeznünk egy-egy önszabotázs-akciónk mélyebb dinamikáját, üzenetét, ha sikerül találkoznunk azokkal az érzésekkel, amelyek átélése nélkül nem tudnánk továbblépni, sokszor egy csapásra megnyílik az ajtó a gyógyulás, a szerelem, az anyagi gyarapodás új világa felé.

Az előadás során körbejárjuk a tudat és a tudattalan destruktív és konstruktív párbeszéd-lehetőségeit, és levonunk néhány fontos, gyakorlati következtetést is annak érdekében, hogy minél kevésbé kapálózzunk az egészség és a gazdagság felé vivő energiafolyam ellen.
 
 

15.45 - 16.00 SZÜNET (15 perc)


Szeretnék jegyet rendelni a rendezvényre


5. előadás: 16.00-17.00

 

Dr. Kígyós Éva:

Kivel alszol egy ágyban? – A tudattalan hatása a párválasztásra

Szeretnénk azt hinni, hogy társunkat vonzalmunk alapján, felnőtt érettséggel választjuk, és életünket azzal kötjük össze, akiről úgy gondoljuk, hogy megértő, elfogadó, támogató párunk lesz közös életünkben. A megromlott kapcsolatok pszichológiai elemzése rámutat arra, hogy a társkapcsolat alapvető motívuma a biztonság keresése.
 
Hogy mitől érezzük magunkat biztonságban, az a születésünk utáni, nagyon korai életérzéseinkben gyökerezik. Ezeket az elsődleges élményeket szüleinktől átvett magatartásminták, személyes sorsunk eseményei és élményei alakítják, de a folyamat mélyen a tudattalanba süllyed. Ez azt jelenti, hogy a tudatos emlékezés számára már elérhetetlen, ugyanakkor hatalmas érzelmi töltése miatt a viselkedésünket meghatározó erővé válik.

Ezért fordulhat elő, hogy idővel párunknak pont azok a tulajdonságai válnak nehezen elviselhetővé, amelyek a kapcsolat kezdetén oly vonzóvá tették. A határozottság zsarnoksággá lesz, a szelíd félénkség tehetetlenségnek mutatkozik, a temperamentumos viselkedés hisztériának tűnik, a társaság középpontja a családi élet elől menekülő, éretlen emberré válik, és a szívdöglesztő bombázót társa felületes egoistának látja.

Előadásomban néhány gyakran előforduló dinamikát szeretnék feltárni. Hiszek abban, hogy a törvény ismerete ajtót nyithat egy másfajta gondolkodás felé, és átértékelhetővé teszi akár a meglévő társkapcsolati problémákat is. 

 


Tarts velünk!

Helyszín: Lurdy Ház, 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12 - 14.

Időpont: 2012. június 30. szombat, 10.00-17.00
 

Jegyár: 9.990 Ft a teljes napra!

(az ár tartalmazza az Áfá-t)


JEGYET SZERETNÉL RENDELNI?
Máris megteheted az alábbi egyszerű és rövid űrlapon!


Ha CAMINO magazin (régi Ezo tér magazin) előfizető vagy,
akkor ne az alábbi lapon regisztrálj, hanem
ITT!
Vezetéknév: *
 
Keresztnév: *
 
E-mail: *
 
Telefonszám, melyen biztosan el tudunk érni: *
 
Csak akkor töltsd ki a Cégnév mezőt, ha a céged nevére kéred a számlát. Ebben az esetben értelemszerűen a számlázási cím adatokat a cégre vonatkozóan add meg! 

Cégnév:
 
Számlázási cím - Város: *
 
Számlázási cím - Irányítószám: *
 
Számlázási cím - Utca, házszám: *
 
Hány jegyet szeretnél? Jelöld be a megfelelő mezőt! *
 
 A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk

Copyright Athair Kft. 2005-2012 - Minden jog fenntartva

 

Miről szól ez a nap?

Könnyedén használható módszerek azoknak, akik fel akarják szabadítani rejtett képességeiket, és sokkal több erőt, gazdagságot, egészséget, és élvezetet akarnak vinni dolgos hétköznapjaikba.

 

"Nem elég az, ha fényes elménk van;

sokkal fontosabb, hogy jól használjuk."

                                               Descartes 

 

Tarts velünk,
szeretettel várunk!


üdvözlettel:Mái Attila és Mái-Kovács Anikó
szervezők


ELŐADÓINK
 (az előadások sorrendjében)BALOGH BÉLA

Író, hídépítő mérnök

Talán kevesen feltételezik egy olyan íróról, aki a könyveiben úgynevezett ezoterikus témákkal foglalkozik, hogy civil foglalkozását tekintve út- és hídépítő mérnök. Anyagelvű, mérnöki gondolkodásomat azonban akkor sem adtam fel, amikor tapasztalati úton találkoztam a materialista szemléletet cáfoló olyan jelenségekkel, mint a telepátia, a telekinézia és a hipnózis. Több tudományág eredményeinek (fizika, matematika, orvostudomány, agykutatás, pszichológia, evolúciós elméletek) összevetése után olyan következtetésekre jutottam, amelyek egyértelműen cáfolják azt az elképzelést, miszerint az ember pusztán anyagi lény, és halálával számára minden véget ér. Eddig megjelent könyveim: A végső valóság, A tudatalatti tízparancsolata, Gyógyító meditáció www.baloghbela.hu
 

 SZALAY ÁDÁM
  A Sikerkód vezető trénere,
a TV2 Naplójának főszerkesztője


Csaknem két évtizede dolgozom televíziós riporterként, kilenc éve vagyok a TV2 Naplójának főszerkesztője. Ez idő alatt rengeteg emberi történetet, drámát és sikert láthattam testközelből. Elkezdett foglalkoztatni a kérdés, mitől jut fel az egyik ember a csúcsra, és miért nem sikerül a másiknak szinte semmi.  Rábukkantam egy remek könyvsorozatra, amely az Erőleves a léleknek címet viselte. Felkeltette figyelmemet az egyik szerző, Jack Canfield munkássága; ő azt vallja, hogy a siker bárki számára elérhető, ha betartunk néhány fontos viselkedési alapelvet. Elhatároztam, hogy tanulni fogok Jacktől. Végül az Egyesült Államokban elvégeztem a trénerképzőjét. Személyesen adta át nekem – és néhány tucat társamnak – azt a tudást, amelyet a sikerről és az önbecsülésről az elmúlt négy évtizedben felhalmozott. www.sikerkod.hu

 
DR. MÉRŐ LÁSZLÓ
Matematikus, publicista, pszichológus,
az ELTE gazdaságpszichológiai
szakcsoportjának egyetemi tanára


Számos ismeretterjesztő könyv szerzője. 1984-től 2005-ig az ELTE Kísérleti Pszichológia Tanszékén tanított matematikai, logikai, pszichológiai és játékelméleti tárgyakat. Első könyve, az Észjárások 1989-ben jelent meg, ezzel indult útjára sikeres könyveinek sorozata Magyarországon és külföldön. 2000-ben tudományos fokozatot szerzett a pszichológia tudományágban.


 

 Dr. BUDA LÁSZLÓ

pszichiáter, pszichoterapeuta,
tréner és coach


Eredeti szakmám orvos, pszichiáter és pszichoterapeuta. Az utóbbi 20 évet azzal töltöttem, hogy tanulmányoztam, hogyan működik és hogyan „romlik el” az ember, és kísérleteztem, hogyan „javítható”, fejleszthető. Dolgoztam hagyományos elmeosztályon, tanítottam fiatalokat és idősebbeket, vezettem egyetemi tanszéket, alapítottam néhány tanácsadó céget. Sok száz ember járt hozzám terápiába, önismereti csoportba, vállalati tréningre, vezetői coachingra. (www.budalaszlo.hu)
DR. KÍGYÓS ÉVA
agykontroll oktató


Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem lélektan szakán szereztem a diplomámat, és klinikus – vagyis gyógyító – pszichológusként kezdtem dolgozni. Nem véletlen tehát, hogy rengeteg boldogtalan ember életét, gondolatvilágát, hozzáállását ismertem meg. Évtizedek távlatában a nyilvánvaló egyéni különbségek mellett szembetűnővé válnak a hasonlóságok is. Úgy éreztem, hogy a boldogtalan életeknek szinte közös anatómiája van, amely az emberek gondolkodásmódjában érhető tetten. Ettől kezdve életem céljává vált, hogy segítséget nyújtsak az embereknek a gondolkodásmódjuk megváltoztatásában. Csaknem húsz éve vagyok agykontroll-oktató. Ezeken a tanfolyamokon nemcsak ismereteket, hanem eszközöket is át tudok adni a jobb élet lehetőségét kereső embereknek.

*

Facebook-on találkoztunk már?

Lájkolj minket!

www.facebook.com/pozitivvagyok